Sous-Vide. Co to vlastně je? Zjednodušeně jde o metodu vaření v páře při dokonalé teplotě a ve vakuově utěsněných sáčcích. Tato technologie, která se používá v nejlepších restauracích, dodává pokrmům bezkonkurenční konzistenci a zároveň zabraňuje vysušení.

Nyní je tato metoda vaření dostupná pro každou kuchyni. Trouba AEG SteamPro vám umožní připravovat jídla s mimořádnou precizností. A nejlepší na tom je, že si pokrmy zachovají svou přirozenou barvu, více vitamínů a výživných látek.

PARNÍ TROUBA STEAMPRO

V našich troubách SteamPro s funkcí Sous-Vide dosáhnete výsledků, jaké vám běžná trouba neumožní. Vakuově uzavřené sáčky zpomalují oxidaci a zachovávají chuť všech použitých ingrediencí.

Trouba udržuje konstantní teplotu s maximálně půlstupňovou odchylkou. Tato přesnost je zárukou senzačních chutí a výsledků, které dokážete kdykoli znovu zopakovat. Sous-Vide je sice technika pro zkušenější kuchaře, ale s troubami AEG je mnohem snazší a dostupnější.

Přečtěte si více o parní troubě SteamPro

KAMBALA METODOU SOUS-VIDE S VAJEČNÝM ŽLOUTKEM

4 porce

Kambala Sous-Vide
Ingredience
Filety z kambaly velké (po 120 až 150 g)
½ citronu nakrájeného na plátky
2 rozpůlené jarní cibulky
1 bobkový list
2 polévkové lžíce olivového oleje
25 g másla
sůl a pepř


Postup
- Filety kambaly ochuťte solí a pepřem.
- Potom filety vložte do sáčků pro vakuové vaření spolu se všemi ostatními přísadami a vakuově je uzavřete.
- Troubu AEG SteamPro nastavte na režim Sous-Vide a zvolte recept pro tenké rybí filety.
- Do zásobníku na vodu přidejte vodu. Vakuově uzavřené sáčky vložte do trouby a vařte nastaveným programem.
- Mezitím si připravte přílohu.
- Hotové kambaly dejte na talíře a podávejte s vaječným žloutkem a oblohou.

Vaječný žloutek
Postup
- Vejce opatrně rozbijte a oddělte bílky od žloutků.
- Žloutky přelijte do vakuovacího sáčku.
- Přidejte olej, osolte a sáček uzavřete.
- Do zásobníku trouby nalijte vodu.
- Na troubě SteamPro od AEG zvolte funkci Sous-Vide/Vlhká pára a nastavte teplotu na 63 °C. - Vakuově uzavřený sáček vložte do trouby na 45 minut.
- Když jsou žloutky uvařené podle vašich představ, vyberte je a naaranžujte je na talířích spolu s kambalami.

Obloha
Ingredience
jedlé květiny, např. brutnák
400 g zeleného chřestu
kopr

Postup
- Jedlé květy nakrájejte a posypete jimi kambaly.
- Chřest oloupejte, nakrájejte na jemné proužky a jídlo jimi ozdobte.
- Kopr nasekejte nadrobno a  a zlehka jím pokrm posypte.