Ke kávě
Bábovka s kokosem a šlehačkou
Česká klasika šmrncnutá exotikou podle Jana Punčocháře.
Ingredience
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek strouhaného kokosu, 1 hrnek mléka, 1 hrnek moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1/2 hrnku oleje, kakao, olej na vymazání formy, strouhaný kokos na vysypaní formy, moučkový cukr na posypání, smetanu ke šlehání
Postup
Připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Všechny ingredience kromě kakaa vložíme do mísy a pomocí metličky vyšleháme hladké těsto.
Tři čtvrtiny těsta nalijeme do formy. Do zbylého těsta vmícháme kakao a též nalijeme do formy. Bábovku pečeme 50 minut při 175 °C.
Po vyndání z trouby ji ještě teplou vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme s vyšlehanou smetanou.