Ke kávě

Ke kávě

Bábovka s kokosem a šlehačkou

Česká klasika šmrncnutá exotikou podle Jana Punčocháře.

Ingredience

1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek strouhaného kokosu, 1 hrnek mléka, 1 hrnek moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1/2 hrnku oleje, kakao, olej na vymazání formy, strouhaný kokos na vysypaní formy, moučkový cukr na posypání, smetanu ke šlehání

Bábovka podle Jana Punčocháře

Postup

Připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Všechny ingredience kromě kakaa vložíme do mísy a pomocí metličky vyšleháme hladké těsto.

Tři čtvrtiny těsta nalijeme do formy. Do zbylého těsta vmícháme kakao a též nalijeme do formy. Bábovku pečeme 50 minut při 175 °C.

Po vyndání z trouby ji ještě teplou vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme s vyšlehanou smetanou.