Hruška v portském víně

Hruška v portském je jednoduchý a neskutečně lahodný dezert, který se rozplývá na jazyku a prakticky na něm není co zkazit. Kombinace ovoce a dezertního vína tvoří dokonalou harmonii a určitě stojí za ochutnání. 

Ingredience

1 hrušku, 200 ml portského vína, 250 g měkkého tvarohu, 4 lžíce cukru, 1 ks skořice, 1 ks badyánu, 1 lžičku růžového pepře a 1 hrst lískových oříšků

Postup

Portské víno spolu se dvěma lžícemi cukru, skořicí, badyánem a růžovým pepřem zredukujeme na pětinu původního objemu.

Hrušku oloupeme, vložíme do vakuovacího sáčku spolu se zredukovaným vínem a důkladně zavakuujeme. 

Vaříme v režimu Vakuové vaření při 80 °C 30 minut.

Podáváme s tvarohem, který jsme smíchali se dvěma lžícemi cukru, a na pánvi opraženými oříšky.

Zbývající vinnou omáčkou z vakuovacího sáčku hrušku podlijeme. 

VESTAVNÁ PARNÍ TROUBA STEAMPRO BSK892330M
VESTAVNÁ PARNÍ TROUBA STEAMPRO BSK892330M

Trouba SteamPro disponuje třemi režimy vaření a pečení – první využívá horký vzduch, druhý páru a třetí jejich kombinaci. V kombinovaném režimu trouba automaticky a přesně vypočítá optimální poměr ohřevu a páry.