Sálát Caesar s rib eye steakem

PŘÍSADY

SALÁT
2 rib eye steaky z plemene wagyu po 200 g, 4 kusy čekanky, 2 srdíčka římského salátu (pouze žluté listy), 25 g parmezánu (na hobliny), 50 g rakouského křupavého chleba

ZÁLIVKA
25 g parmezánu, 10 g kaparů, 5 g bavorské hořčice, ½ citronu, 150 ml olivového oleje, 1 žloutek, ½ stroužku česneku, pepř, sůl a cukr

Příprava

Salát:

Steaky vyjměte z chladničky jednu hodinu před pečením. Ochuťte solí a cukrem a počkejte dalších 10 minut. Steaky vložte do pánve a opečte z obou stran, dokud nezískají grilovanou kůrku. Pak steaky přemístěte na rošt do trouby a nechte je odpočívat na střední úrovni dalších 10 minut při teplotě 60 °C.

Čekanku nakrájejte na čtvrtiny a opečte v téže pánvi se stejným tukem jako steaky.

Zálivka:

Kapary nakrájejte a smíchejte s nastrouhaným parmezánem, vaječným žloutkem, hořčicí, šťávou a dužinou z citronu.

Olivový olej přimíchejte do zálivky a ochuťte ji pepřem, solí, cukrem a česnekem.

Ludwig Maurer

Ludwig Maurer je německý šéfkuchař a chovatel krav wagyu. Byl prvním chovatelem plemene wagyu v Německu; svým „svěřenkyním“ pouští hudbu například od Johnnyho Cashe a Boba Marleyho. Do Tasteology přinesl své zkušenosti a znalosti ohledně skladování masa a objasňuje, jak skladování a různé teploty ovlivňují chuť potravin.

  • Tichomořské pojetí salátu Caesar

    Podle Cataliny Velez

  • Salát Caesar ze zbytků

    Podle Culinary Misfits

  • Salát pravých chutí

    Podle Marka Schatzkera