Grilované krevety

Na solném bloku AEG

Připravte si skvělé grilované krevety na solném bloku AEG. Solný blok je vyroben z kamenné růžové himálajské soli a můžete ho použít při tepelné úpravě v troubě či na grilu nebo při servírování chlazených jídel.

Ingredience

12 tygřích krevet, 50 g rozpuštěného másla, 1,5 lžíce bílé miso pasty, 1 lžička rozdrcených řas nori, 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého zázvoru, řepkový olej pro zvýraznění chuti krevet, kousky limetky na servírování, koriandr na dozdobení

Krevety grilované na solné desce AEG

Postup

  1. Rozmačkejte řasy nori, nakrájejte zázvor najemno. Do rozpuštěného másla přidejte rozmělněné řasy nori, zázvor a miso pastu a dobře promíchejte.
  2. Solný blok rozehřejte na varné desce nebo v troubě. Zahřívejte asi 15-20 minut postupně až na nejvyšší výkon.
  3. Na rozpálený solný blok položte krevety a opékejte z každé strany 3 minuty. Během opékání potřete krevety rozpuštěným máslem nebo olejem.
  4. Krevety přelijte zázvorovým máslem, pokapejte limetkovou šťávou a dochuťte čerstvým koriandrem.
Solná deska AEG
Solná deska

Solná deska je vyrobena z růžové kamenné soli, jejíž ložiska se nachází vysoko v Himálaji, a vydrží vysoké i nízké teploty. Můžete ji používat na varné desce či grilu, v troubě nebo také jako chlazený servírovací tác.