Kari z červené čočky s kokosovým mlékem a koriandrem, pečená dýně

podle Jana Punčocháře

Ingredience

300 g červené čočky, sůl, 1 ks šalotky, 20 g galangy, 20 g česneku, 40 g zázvoru, 80 g koriandru, 100 g rajčat, 100 g rajčatového protlaku, 50 ml oleje, 250 ml kokosového mléka, 2 ks citronové, trávy, 2 ks limetky, 50 g kumqatu, 300 g dýně100 g květáku, 100 g brokolice, 100 g červené papriky, 80 g třtinového cukru, římský kmín, kurkuma, limetové listy, badyán, kardamom, chilli, 1 polévková lžíce, červeného kari

Příprava

Na pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm všechno koření a sůl, přidáme nakrájenou galangu, zázvor, česnek, šalotku, rajčatový protlak a chilli. Vše zalijeme vodou a vaříme 60 minut. Rozvar přecedíme přes síto.

Do rozvaru přidáme cukr, limetovou kůru a šťávu, přidáme očištěnou nakrájenou zeleninu a čočku. Vše vaříme doměkka. Na závěr přidáme nakrájená rajčata, kumqat a koriandr.