Králičí stehna s jarní nádivkou s medvědím česnekem
podle Jana Punčocháře
Ingredience
4 ks králičích stehen, sůl, pepř, 40 g šalvěje, 50 g olivového oleje, nebo másla, 6 ks housek nebo rohlíků, 500 g vnitřností z králíka, 200 g másla, 100 g petržele (lze použít i medvědí česnek), 100 ml mléka, 8 ks vejce
PŘÍPRAVA
Králičí stehna nasolíme, opepříme a přidáme šalvěj. Vložíme do vakuovacího sáčku a přidáme olivový olej. Dáme do trouby na režim Sous-Vide a vaříme na 75 °C 2 hodiny.
Po uvaření králíka vyndáme z vakuovacího sáčku, vložíme do pekáče a necháme dopéct na 180 °C 40 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
Vnitřnosti z králíka očistíme, játra dáme zvlášť a ostatní vnitřnosti vaříme doměkka. Housky nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené vnitřnosti, syrová ochucená játra, rozpuštěné máslo a petržel či nasekaný medvědí česnek (nebo obojí). Připravenou směs zalijeme mlékem a přidáme 8 žloutků a našlehaný sníh z 8 bílků. Hotovou nádivku naneseme na králičí stehna a pečeme na 170 °C asi hodinu. Jako příloha je vhodná pečená zelenina.