Krevety v koriandru
s grepem a marinovanou rukolou
Podle Jana Punčocháře
Ingredience
4 porce
400 g obřích krevet, 1,5 dl olivového oleje, 50 g čerstvého koriandru, 30 g červeného kari, 100 ml kokosového mléka, 20 g čerstvého chilli, 1 ks citronové trávy, 1 ks citronu, 200 g rukoly, 200 g růžového grepu, 4 ks housek na hotdog, 100 ml majonézy
Příprava
Krevety oloupeme, zbavíme střívka, osolíme a spolu s 0,5 dl olivového oleje vložíme do vakuovacího pytlíku. Zavakuujeme a dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 68 °C, čas 12 minut. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme chilli, citronovou trávu, červené kari, nasekaný koriandr a zalijeme kokosovým mlékem. Směs zredukujeme, přidáme krevety vařené v páře, prohřejeme, aby se propojily chutě, a necháme vychladnout.
Rukolu zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou a řádně promarinujeme.
Housky rozpůlíme a vložíme do trouby, kterou nastavíme na režim Velkoplošný gril a pečeme po obou stranách cca 3 minuty na 190 °C. Na housku klademe marinovanou rukolu, krevety s omáčkou, filátka (pouze dužinu) růžového grepu, přidáme lžičku majonézy a přiklopíme.