
Sous-Vide
Kuře na paprice s pečenými paprikami a zakysanou smetanou
Připravte si tradiční pokrm podle Jana Punčocháře a objevte novou dimenzi chutí i díky vaření ve vakuu.
Ingredience
1 ks kuřete, sůl, pepř, 100 ml slunečnicového oleje, 150 g cibule, 400 g červené papriky, 80 g sladké papriky, 200 ml smetany, 150 g zakysané smetany, 4 bobkové listy

Příprava
Kuře rozporcujeme tak, abychom měli zvlášť celá stehna a prsa bez kosti. Prsa osolíme a opepříme, posypeme částí sladké papriky a přidáme kapku oleje. Poté prsa vložíme do vakuovacího pytlíku, zavakuujeme a metodou Sous-Vide vaříme 35 minut při 70 stupních.
Stehna osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Pak stehna vyndáme a do oleje přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a papriku.
Vše důkladně zarestujeme, přidáme sůl a červenou papriku a zalijeme vodou. Do hrnce dále vložíme skelet z kuřete, stehna, bobkový list a pomalu vaříme doměkka asi 40 minut. Maso, kosti a bobkový list vyjmeme, omáčku rozmixujeme v mixéru a propasírujeme přes cedník. Do omáčky přidáme zakysanou smetanu a smetanu na šlehání a zavaříme.
Kuřecí prsa vyjmeme z vakuovacího pytlíku a opečeme kůží dolů na oleji. Stehna i prsa podáváme s omáčkou, můžeme je ozdobit opečenými paprikami a zakysanou smetanou.