Sous-Vide

Sous-Vide

Kuře na paprice s pečenými paprikami a zakysanou smetanou

Připravte si tradiční pokrm podle Jana Punčocháře a objevte novou dimenzi chutí i díky vaření ve vakuu.

Ingredience

1000 g telecí kotlety, sůl, pepř, 30 g šalvěje, 30 g tymiánu, 50 g petržele, 30 g česneku, 100 ml olivového oleje, 500 g cibule, 50 ml bílého vinného octa, 20 g tymiánu, 100 g anglické slaniny

Quiche s medvědím česnekem a bramborami

Příprava

Změklé máslo, vodu, sůl a hladkou mouku vložíme do mísy a vypracujeme vláčné těsto, které necháme dvě hodiny v lednici odpočinout. Následně těsto vyválíme, přeložíme do formy a vidličkou propícháme tak, aby se nenafukovalo. Formu s těstem vysypeme luštěninami, aby bylo těsto rovnoměrně zatíženo. Pečeme 40 minut na 180 stupňů. Poté luštěniny vysypeme a těsto necháme vychladnout. 

 

Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli zarestujeme na oleji a následně přidáme také brambory, které opečeme. Dále přidáme sůl, muškátový oříšek a pepř. Zalijeme mlékem a dusíme doměkka. 

 

Chřest oloupeme, uvaříme v silně osolené vodě a následně jej zchladíme ve studené vodě s ledem a nakrájíme na plátky. Chřest smícháme s bramborami, přidáme nasekaný medvědí česnek a necháme vychladnout. Do studené směsi přidáme čtyři vejce a nastrouhané sýry. Vše smícháme, nalijeme do připraveného těsta a pečeme 45 až 50 minut na 160 stupňů.