Marinovaný meloun
se sušenými rajčaty, bazalkou, malinovým octem a sýrem feta
Podle Jana Punčocháře
Ingredience
4 porce
600 g vodního melounu, 200 g sušených rajčat, 200 g rajčat, 50 g bazalky, 50 ml malinového octa, 1 dl olivového oleje, 200 g sýru feta, 50 g třtinového cukru, sůl, pepř, 1 ks citronu
Příprava
Meloun očistíme, osolíme, zakápneme citronovou šťávou z celého citronu, přidáme třtinový cukr, zavakuujeme a necháme 30 minut marinovat ve vodě s ledem.
Sušená i čerstvá rajčata nakrájíme, osolíme a zakápneme malinovým octem. Meloun vyjmeme, nakrájíme na větší kostky, zakápneme olivovým olejem, přidáme fetu a smícháme s rajčaty. Závěrem natrháme listy bazalky a lehce promícháme.