Okurkové gazpacho

tuňák v pepři a mořské řasy v yuzu

Podle Jana Punčocháře

Ingredience

4 porce
400 g okurek, 200 ml kuřecího vývaru, 50 ml vinného bílého octa, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, 30 g čerstvého kopru, 1,5 dl olivového oleje, 400 g tuňáka, nadrcený růžový pepř, salát z mořských řas, 0,01 ml yuzu

Příprava

Okurky nakrájíme na malé kostičky, přidáme sůl, pepř, celý stroužek česneku, kopr, vinný ocet, vývar a necháme společně den marinovat. Následně rozmixujeme a postupně přiléváme olivový olej.

Tuňáka osolíme, přidáme nadrcený pepř, pokapeme olivovým olejem a na rozpálené pánvi restujeme po obou stranách asi 10 vteřin tak, aby byl tuňák na povrchu opečený a uvnitř syrový.

Gazpacho vložíme do misky, přidáme nakrájeného tuňáka, zasypeme salátem z mořských řas a zakápneme yuzu omáčkou.