Ingredience
2 filety ze pstruha, 1 oříšek másla, 1 snítku tymiánu, sůl
Béarnská omáčka:
1–2 lžíce octa, 100 ml bílého vína, 2 žloutky, 300 g másla, 2 malé cibule, 1 lžičku drobně nasekaného estragonu, šťávu z půlky citronu, sůl
Postup
Filety nasolíme, vložíme do vakuovacího sáčku spolu s máslem a snítkou tymiánu a zavakuujeme.
Vaříme v režimu Vakuové vaření při 50 °C 25 minut. Poté stáhneme kůži a podáváme s béarnskou omáčkou.
Jemně nakrájenou cibuli zalijeme octem, vínem a rychle svaříme.
Poté, co se odpaří polovina tekutiny, přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni vyšleháme do pěny.
Pěnu odstavíme a všleháme do ní postupně rozehřáté máslo.
Přidáme estragon a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Trouba SteamPro disponuje třemi režimy vaření a pečení – první využívá horký vzduch, druhý páru a třetí jejich kombinaci. V kombinovaném režimu trouba automaticky a přesně vypočítá optimální poměr ohřevu a páry.