Pstruh s béarnskou omáčkou

Pokud k holandské omáčce přidáme estragon, rázem máme omáčku béarnskou. Bylinka dodá příjemnou vůni a mírně nasládlou, hřejivou chuť. Skvěle se hodí k rybám, zvláště pak ke pstruhovi. Vykouzlete si tuhle dobrotu i vy!

Ingredience

2 filety ze pstruha, 1 oříšek másla, 1 snítku tymiánu, sůl

Béarnská omáčka: 

1–2 lžíce octa, 100 ml bílého vína, 2 žloutky, 300 g másla, 2 malé cibule, 1 lžičku drobně nasekaného estragonu, šťávu z půlky citronu, sůl

Postup

Filety nasolíme, vložíme do vakuovacího sáčku spolu s máslem a snítkou tymiánu a zavakuujeme.

Vaříme v režimu Vakuové vaření při 50 °C 25 minut. Poté stáhneme kůži a podáváme s béarnskou omáčkou. 

Jemně nakrájenou cibuli zalijeme octem, vínem a rychle svaříme.

Poté, co se odpaří polovina tekutiny, přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni vyšleháme do pěny.

Pěnu odstavíme a všleháme do ní postupně rozehřáté máslo.

Přidáme estragon a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

VESTAVNÁ PARNÍ TROUBA STEAMPRO BSK892330M
VESTAVNÁ PARNÍ TROUBA STEAMPRO BSK892330M

Trouba SteamPro disponuje třemi režimy vaření a pečení – první využívá horký vzduch, druhý páru a třetí jejich kombinaci. V kombinovaném režimu trouba automaticky a přesně vypočítá optimální poměr ohřevu a páry.