Rybí speciality

Rybí speciality

Salát s marinovaným pstruhem

Připravte si netradiční rybí salát podle Jana Punčocháře. Aby se ingredience krásně propojily, budete muset s konzumací počkat tři dny. Ovšem za ten výjimečný chuťový zážitek to stojí.

Ingredience

500 g filetu ze pstruha, 100 ml olivového oleje, 200 g soli, 100 g cukru, 200 g kořenové zeleniny, 200 ml vinného octa, 70 g cukru, divoké koření, 50 g hladkolisté petržele, 150 g cibule, 300 g domácí majonézy, 50 g kaviáru z lososa

Vánoční salát se pstruhem

Příprava

Filet vykostíme, obalíme v marinádě ze soli a cukru a necháme 30 minut marinovat. Následně rybu opláchneme, osušíme a opečeme na Plancha grilu jen na kůži na olivovém oleji tak, aby byl filet z jedné strany syrový.

Z octu, vody, cukru, soli a divokého koření vytvoříme rozvar, do kterého nakrájíme kořenovou zeleninu a cibulku. Vše provaříme a necháme vychladnout. Hladkolistou petržel si nakrájíme najemno. Připravíme si zavařovací sklenice, vložíme do nich opečeného pstruha, zalijeme rozvarem s kořenovou zeleninou a prokládáme domácí majonézou a petrželí. Nakonec ještě přidáme kaviár z lososa.

Takto naplněné sklenice necháme tři dny marinovat na temném místě.