Telecí kotleta marinovaná v bylinkách, pečená cibule na tymiánu a slanině
podle Jana punčocháře
Ingredience
1000 g telecí kotlety, sůl, pepř, 30 g šalvěje, 30 g tymiánu, 50 g petržele, 30 g česneku, 100 ml olivového oleje, 500 g cibule, 50 ml bílého, vinného octa, 20 g tymiánu, 100 g anglické slaniny
PŘÍPRAVA
Telecí kotletu vyndáme asi na 30 minut z chladničky, aby dosáhla pokojové teploty. Ze všech bylinek, česneku a poloviny olivového oleje vytvoříme bylinkové pesto. Kotletu osolíme, opepříme a potřeme marinádou z bylinek. Necháme asi 15 minut marinovat. Rozpálíme si Plancha gril a kotletu zprudka opečeme 4 minuty z každé strany. Poté ji vyjmeme a necháme odpočinout. Po 15 minutách kotletu vrátíme na gril a dopečeme na nižší stupeň.
Cibuli ve slupce vložíme na plech, osolíme, přidáme 40 ml olivového oleje a pečeme na režim Horký vzduch na 170 °C doměkka. Cibuli necháme vychladnout, oloupeme ji a dáme opéct na Plancha gril. Opečenou cibuli dáme do mísy, přidáme tymián, sůl, vinný ocet a kapku olivového oleje. Zlehka promícháme a vlažné podáváme k telecímu masu.