Cibulačka připravená metodou Sous-Vide

Vyzkoušejte francouzskou klasiku v moderním hávu. Cibulová polévka zahřeje a potěší jako žádná jiná.

Ingredience

400 g cibule, 500 ml telecího vývaru, 1 lžíce sladké červené papriky, 15 kuliček zeleného pepře, 1 bobkový list, 5 blizen šafránu, 1 lžička soli, 1 špetka mletého muškátového ořechu, 1 špetka tymiánu

Příprava

4 porce

1 Cibuli oloupejte, překrojte na polovinu a nakrájejte na plátky o tloušťce 2 mm. Smíchejte všechny přísady dohromady a zatavte je do vakuovacího sáčku.

2 Sáček položte na 3. úroveň, zvolte program Sous-Vide a připravujte při teplotě 95 °C po dobu 75 minut.

Servírování Podávejte v horkých polévkových miskách a ozdobte kopečeným chlebem s trochou strouhaného sýra. K polévce se výborně hodí francouzský sýr Comté.

  • Gazpacho s tygřími krevetami připravenými v páře

    Studená polévka ve španělském stylu je skvělou volbou pro horké lední dny.

     

  • Slávky na víně

    Pokud toužíte po jídle s rychlou a jednoduchou přípravou, které skvěle vypadá, lépe si vybrat nemůžete. Toto je osvědčená francouzská klasika.

  • Jarní závitky vařené v páře

    Lehké závitky plné zeleniny najdou uplatnění na večírcích i jako pohoštění pro početné návštěvy.