Hřebenatky s fenyklem
Úžasná, velmi rychlá večeře s vynikající aromatickou vůní.
Ingredience
500 g hřebenatek vybraných z lastur (bez jiker), 1 lžička semínek fenyklu, 1 polévková lžíce citronového oleje nebo ovocného olivového oleje, 1 chemicky neošetřený citron, vločková sůl
Příprava
4 porce
1 Fenyklová semínka jemně rozdrťte v hmoždíři. Citron omyjte a kůru nastrouhejte.
2 Rozdrcená semínka smíchejte s citrónovou kůrou a olejem a spolu se svatojakubskými hřebenatkami zatavte do sáčku ve vakuovací zásuvce. Zajistěte, aby hřebenatky ležely naplocho vedle sebe v rovnoměrné vrstvě.
3 Sáček položte na 3. úroveň, zvolte program Sous-Vide a připravujte při teplotě 60 °C po dobu 10 minut.
Servírování
Z citronu vymačkejte šťávu, kterou pokropte hřebenatky. Dochuťte vločkovou solí.
-
Gazpacho s tygřími krevetami připravenými v páře
Studená polévka ve španělském stylu je skvělou volbou pro horké lední dny.
-
Jarní závitky vařené v páře
Lehké závitky plné zeleniny najdou uplatnění na večírcích i jako pohoštění pro početné návštěvy.
-
Cibulačka připravená metodou Sous-Vide
Vyzkoušejte francouzskou klasiku v moderním hávu. Cibulová polévka zahřeje a potěší jako žádná jiná.