Jarní závitky vařené v páře
Lehké závitky plné zeleniny najdou uplatnění na večírcích i jako pohoštění pro početné návštěvy.
Ingredience
250 g kuřecích prsou, 1/2 mrkve, 50 g bambusových výhonků, 1 šalotka, 50 g rýžových nudlí, 50 g fazolových klíčků, 1 lžíce sezamového oleje z pražených semen, 1/2 lžička koření Dajong, 2 lžičky kukuřičné mouky, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky rybí omáčky, 2 lžičky ostré pasty Sambal Oelek, 12 plátků rýžového papíru, 2 vyšlehané vejce.
Příprava
6–12 porcí
1 Kuřecí prsa, mrkev, bambusové výhonky a šalotku nakrájejte na jemné proužky. Rýžové nudle namočte a pak je sceďte. Z fazolových klíčků odstraňte semínka a kořínky.
2 V pánvi zahřejte sezamový olej a kuřecí proužky zprudka opečte. Přidejte mrkev, bambusové výhonky, fazolové klíčky, rýžové nudle, Dajong a šalotku a za neustálého míchání smažte další minutu.
3 Kukuřičnou mouku smíchejte se sójovou omáčkou, rybí omáčkou a Sambal Oelek, přidejte do pánve, přiveďte k varu a dobře promíchejte. Dejte pánev stranou a nechte ji vychladnout. Mezitím namočte plátky rýžového papíru do velké misky s vodou a pak je sceďte.
4 Rýžové plátky rozprostřete na velkou pracovní plochu a na každý z nich přidejte 2 lžíce náplně. Ohněte okraje rýžového papíru, srolujte je do závitku a pomocí vyšlehaného vajíčka okraje přilepte. Perforovanou nádobu na parní přípravu (je součástí trouby) vymažte olejem a naskládejte do ní jarní závitky.
5 Připravujte v páře na 2. úrovni, při parním nastavení 3 s teplotou 99 °C po dobu 20 minut.
Servírování
Jarní závitky servírujte po třech kusech na nahřátých talířích. Podávejte je ozdobené lístky thajské bazalky, sezamovými semínky a nezapomeňte ani na mističky se sójovou a sweet chilli omáčkou.
-
Gazpacho s tygřími krevetami připravenými v páře
Studená polévka ve španělském stylu je skvělou volbou pro horké lední dny.
-
Cibulačka připravená metodou Sous-Vide
Vyzkoušejte francouzskou klasiku v moderním hávu. Cibulová polévka zahřeje a potěší jako žádná jiná.
-
Slávky na víně
Pokud toužíte po jídle s rychlou a jednoduchou přípravou, které skvěle vypadá, lépe si vybrat nemůžete. Toto je osvědčená francouzská klasika.