mísa

JAK OMEZIT VYHAZOVÁNÍ POTRAVIN duce food waste

Statistiky uvádějí, že vyhodíme až třetinu potravin, které koupíme. Co kdybychom dokázali přeměnit tento odpad na chutné jídlo?

Statistiky uvádějí

DÁ SE VYHNOUT VYHAZOVÁNÍ POTRAVIN?

Nezpracované zbytky můžeme rozdělit do tří kategorií: odpad, kterému bylo možné zamezit, nezbytný odpad a potenciálně zpracovatelný odpad.

JAK SNÍŽIT OBJEM POTRAVIN, KTERÉ VYHAZUJEME

61 % vyhozených potravin jsme mohli zkonzumovat, pokud bychom si přísun a spotřebu lépe naplánovali.

19 % odpadu se nevyhneme – jde o nepoživatelné suroviny, jako např. čajové sáčky a kuřecí kosti.

RECEPTY, KTERÉ VYUŽÍVAJÍ POTENCIÁLNÍ ODPAD

20 % potravinového odpadu by bylo možné využít. Spadají sem například slupky z brambor, brokolicové stonky, odřezky, listy apod.

Lze je konzumovat, dokonce si na nich i pochutnat, pokud jsou správně připraveny.

  • JAK ZACHOVAT ZELENINU CO NEJDÉLE SVĚŽÍ
    Šuplík na zeleninu
  • POUŽÍVÁNÍ GRILU V TROUBĚ NA PEČENÍ
    Trouba
  • RECEPTY
    muž loupe brambory