JAK OMEZIT VYHAZOVÁNÍ POTRAVIN duce food waste
Statistiky uvádějí, že vyhodíme až třetinu potravin, které koupíme. Co kdybychom dokázali přeměnit tento odpad na chutné jídlo?
Statistiky uvádějí
DÁ SE VYHNOUT VYHAZOVÁNÍ POTRAVIN?
Nezpracované zbytky můžeme rozdělit do tří kategorií: odpad, kterému bylo možné zamezit, nezbytný odpad a potenciálně zpracovatelný odpad.
JAK SNÍŽIT OBJEM POTRAVIN, KTERÉ VYHAZUJEME
61 % vyhozených potravin jsme mohli zkonzumovat, pokud bychom si přísun a spotřebu lépe naplánovali.
19 % odpadu se nevyhneme – jde o nepoživatelné suroviny, jako např. čajové sáčky a kuřecí kosti.
RECEPTY, KTERÉ VYUŽÍVAJÍ POTENCIÁLNÍ ODPAD
20 % potravinového odpadu by bylo možné využít. Spadají sem například slupky z brambor, brokolicové stonky, odřezky, listy apod.
Lze je konzumovat, dokonce si na nich i pochutnat, pokud jsou správně připraveny.