Ilustrace trouba

Používání grilu v troubě na pečení

Jednou z nejméně využívaných funkcí v troubě je grilování. Věděli jste, že grilovací funkce v troubě se dá skvěle využít jako náhrada zahradního grilu?

Kdo by neměl rád dobrou grilovačku?

Opékání jídla nad plamenem má své specifické kouzlo. Ten pohled... Zvuk... Vůně...

Někdy nám ale příroda nepřeje

Vítr, déšť, krupobití nebo zima, která se vám dostane pod kůži. Grilovačka venku není vždy ten nejlepší nápad.

Bez obav

Stačí nastavit funkci grilu ve své troubě a můžete grilovat v teple domova po celý rok.

Jak používat funkci grilu v troubě

Už jste někdy použili gril ve své troubě? Funguje jako zahradní gril, jen je vzhůru nohama. Teplo totiž nepřichází zdola, ale shora. Kouřovou příchuť pokrmu nedodá, ale postará se o křupavou kůrčičku. Rychlé grilované pokrmy připravíte bez problémů i v troubě. U většiny trub se gril vypne po dosažení požadované teploty. Chcete-li udržet gril nepřetržitě v provozu, nechte dvířka trouby mírně pootevřená. Pokrm nezapomeňte pravidelně kontrolovat, aby se nespálil.

Jak grilovat na varné desce

Proměňte svoji varnou desku na gril. Můžete použít například litinovou pánev, která dobře drží teplo, zůstane dlouho horká a dodá masu chutnou kůrčičku. Pánev položte na varnou desku a zahřejte ji na vysokou teplotu, pak snižte teplotu na střední a nastavení již neměňte během celého opékání. Pokud pánev začne kouřit, je příliš horká. Nejlepších výsledků dosáhnete, když pokrm předem vysušíte papírovou utěrkou a zlehka ho potřete olivovým olejem. Nezapomeňte! Pokrm neotáčejte příliš brzy – nechte ho nerušeně opékat nejméně 3–4 minuty, aby se maso uzavřelo a propeklo.

  • JAK OMEZIT VYHAZOVÁNÍ POTRAVIN
    mísa salátu
  • JAK ZACHOVAT ZELENINU CO NEJDÉLE SVĚŽÍ
    Šuplík na zeleninu
  • RECEPTY
    muž loupe brambory