Sezónní ovoce a zelenina jsou vynikající, ale jejich udržování v čerstvém stavu může být výzvou.
Jak udržet chřest svěží
Zabraňte vyschnutí chřestu. Nesundávejte gumičku, aby zůstal ve svazku a ořízněte ho asi 2,5 cm od konců. Chřest postavte vzpřímeně do sklenice obsahující 2,5 nebo 5 cm vody a volně zakryjte plastovým sáčkem. Zůstane svěží až 7 dní.
Jak udržet avokádo svěží
Avokádo se udržuje velmi dobře v lednici, protože chlazení zastavuje proces zrání. Nechte avokádo dozrát mimo lednici a poté použijte lednici k zachování zralosti. Ve spěchu? Vložte avokádo do papírového sáčku, abyste urychlili dozrávání.
Jak udržet brokolici svěží
Brokolice je chladnomilná plodina a potřebuje vysokou úroveň vlhkosti, takže byste jí měli dát do zásuvky na zeleninu vaší chladničky s vysokou vlhkostí. Neskladujte s ovocem, protože brokolice se kazí z ethylenového plynu, který ovoce produkuje.
Jak udržet salát čerstvý
Salát se nejlépe uchovává také v zásuvce na zeleninu vaší chladničky s vysokou vlhkostí - to je případ všech listových zelenin. Pokud nemáte kontrolu vlhkosti - umyjte salát, zabalte jej do papírových ubrousků a zavřete ve vhodné nádobě.
Jak nastavit regulátor vlhkosti
Jste zmatení ohledně regulace vlhkosti v zásuvce na zeleninu? Existuje jednoduché pravidlo. Věci, které hnijí, vyžadují nastavení nízké vlhkosti, zatímco věci, které vadnou, vyžadují vysokou vlhkost. Udržujte ovoce oddělené, protože často kazí zeleninu produkcí ethylenového plynu.