Jak ohřát jídlo pomocí páry v troubě AEG

Naposledy aktualizován 23.11.2023 11:46

Jídlo v troubě

Pára ohřeje uvařené jídlo, aniž by ho vysušila. Nesnědená večeře tak bude chutnat stejně dobře jako včera. S parní troubou AEG snadno udržíte zdravý životní styl a omezíte plýtvání potravinami. Program Regenerace jsme vyvinuli speciálně pro tyto účely.  

Co je regenerace a proč byste ji měli používat?

Regenerace je parní funkce, která umožňuje ohřívat nejen uvařené jídlo. Pára zabraňuje vysychání povrchu a teplo je šetrně distribuováno rovnoměrně, aby jídlo vypadalo, chutnalo a vonělo jako čerstvě připravené.
Funkci regenerace páry lze použít k ohřívání jídla přímo na talíři. Můžete ohřívat více než jeden talíř současně, když využijete všech úrovní trouby. 

Jak nastavit regeneraci párou

1. Na troubě vyberte NASTAVENÍ > SPECIÁLNÍ > REGENERACE PÁRY.
2. Vložte jídlo do trouby (doporučení: poloha roštu 2).
3. Doba ohřevu se liší podle vloženého jídla. Různým potravinám trvá různě dlouho, než se důkladně ohřejí a jsou připraveny ke konzumaci. Například drůbež a maso se ohřívají déle než zelenina.

Tipy a triky

  • Abyste si vždy pochutnali co nejlépe, je důležité dodržet správnou dobu ohřevu. 
  • V páře můžete ohřát jídlo v kuse, ale vždy je lepší, když je nakrájeno na menší porce. Například místo celého kuřete dejte do trouby jen čtvrtky. 
  • Pára funguje zvláště dobře u pokrmů, jako je quiche a lasagne. Přidaná vlhkost zabraňuje tomu, aby byly vysušené nebo gumové, jak to v případě jiného způsobu ohřevu bývá. 

Další informace o konkrétním modelu trouby naleznete v uživatelské příručce. Svůj uživatelský manuál naleznete zde.

Nyní, když jste se naučili ohřívat pokrmy pomocí parní regenerace, možná budete chtít zjistit více o vaření v páře.