Jak omezit plýtvání potravinami

Naposledy aktualizován 15.05.2020 12:15

Věděli jste, že vyhodíme 1/3 veškerého jídla, které kupujeme?

Co kdybyste proměnili tento odpad na chutné jídlo?



Je možné vyhnout se plýtvání potravinami?

Náš odpad lze rozdělit do tří kategorií: kterému je možné zamezit, nezbytný odpad a potenciálně zpracovatelný odpad.


Snížení plýtvání potravinami

61% odpadu je možné se vyhnout - jídlo, které by mohlo být snězeno, pokud by s ním bylo nakládáno lépe,

19% odpadu se nevyhneme - věci jako čajové sáčky nebo kuřecí kosti.


Recepty ke snížení plýtvání potravinami

20% odpadu by bylo možné využít. Patří sem bramborové slupky, stonky brokolice, odřezky, listy atd.

Mohou být konzumovány a užívány, pokud jsou správně připraveny.