Jak používat funkci Sous-Vide v parní troubě AEG

Naposledy aktualizován 23.11.2023 11:28

Zelenina a maso v sous vide sáčcích

Udělejte revoluci ve své kuchyni s funkcí Sous-Vide v parní troubě AEG. Tento způsob vaření uzavře vlhkost, vůni, živiny a chuť – vytváří profesionální výsledky. Vzhledem k tomu, že se jídlo pomalu dusí ve vakuově uzavřených sáčcích, chuť každé ingredience se zvýrazní, ale přitom nehrozí riziko převaření. Tuto funkci najdete u trub AEG SteamPro.

Sous-Vide je často spojováno s masem, ale vhodné je i pro mořské plody, drůbeží, zeleninu nebo brambory, a dokonce takto uvaříte i vajíčka. 

Co budete potřebovat

Kromě vaší trouby ProSteam budete potřebovat vakuovací zásuvku a sáčky. 

Sáčky na Sous-Vide 

Vakuové sáčky AEG lze použít v troubách s funkcí Sous-Vide a jsou kompatibilní s jakýmkoli svařovacím zařízením či vakuovací zásuvkou. Oproti předchozím sáčkům jsou vyrobeny s až o 40 % nižšími emisemi COa z recyklovaného materiálu. Koupit je můžete zde. 

Nezapomeňte po použití vakuový sáček recyklovat. Odstraňte všechny zbytky jídla zevnitř sáčku, abyste zabránili jakékoli kontaminaci v recyklačním odpadu. Poté můžete sáček vyhodit do plastů.

*Sáček je vyroben z NEXT FLEX MP0X (formát > A4), který je recyklovatelný podle EN 13430 (odpovídá DIN EN 13430).

**Podle hodnocení životního cyklu (LCA) provedeného společností AEG

Vakuovací zařízení

K utěsnění Sous-Vide sáčků budete potřebovat vakuovací zařízení. Existují stolní verze a vestavěné zásuvky. Pokud chcete posunout své vaření metodou Sous-Vide na další úroveň, můžete svou kuchyň vybavit vestavnou vakuovací zásuvkou pro snadné použití a pocit luxusu. Objevte vestavné vakuovací zásuvky AEG.

Jak používat funkci Sous-Vide

1. Naplňte zásobník na vodu na maximální úroveň.
2. Vložte jídlo do vakuového sáčku a utěsněte. Sáček položte na rošt umístěný ve třetí úrovni trouby. 
3. Na troubě SteamPro® vyberte funkci Sous-Vide.
4. Nastavte dobu vaření.
5. Nastavte teplotu.
6. Stiskněte START.

Tipy a triky

  • Po použití funkce Sous-Vide doporučujeme červené maso krátce orestovat na pánvi nebo na grilu. Dodá masu křupavý povrch.
  • Když vaříte několik kusů drůbeže nebo ryb v jednom sáčku, položte je vedle sebe, nikoliv na sebe, aby byly správně propečené.
  • Jídlo zmrazené ve vakuu vložte v sáčku rovnou do trouby a nastavte funkci Sous-Vide.



Další informace o konkrétním modelu trouby naleznete v uživatelské příručce. Svůj uživatelský manuál naleznete zde.

Nyní, když jste se dozvěděli o vaření Sous-Vide, klikněte sem a zjistěte více o tom, jak vařit v páře.