Použití funkce grilu

Naposledy aktualizován 13.05.2020 14:31

Jednou z nejméně využívaných funkcí v troubě je grilování. Věděli jste, že ji lze využít jako náhradu zahradního grilu?



Kdo nemiluje dobrou grilovačku?

Opékání jídla na plamenem má své specifické kouzlo. Ten pohled ... Zvuk ... Vůně ...


Někdy nám ale příroda nepřeje

Zima, déšť, krupobití nebo jen chlad. Grilovačka venku není vždy ten nejlepší nápad.


Bez obav

Využitím funkce grilu v trorubě můžete skutečně grilovat uvnitř - po celý rok.


Jak používat funkci grilu v troubě

Už jste někdy použili funkci grilu ve vaší troubě? Berte to jako gril vzhůru nohama. Místo tepla přicházejícího ze dna pochází shora. I když nedostanete kouřovou chuť - můžete získat křupavou kůrčičku. Recepty pro rychlé vaření na grilu fungují v troubě skvěle. Jakmile se dosáhne cílové teploty, u většiny trub se gril vypne - pro udržení chodu "grilu" nechte dveře trouby mírně pootevřené. Nezapomeňte jídlo pravidelně kontrolovat, aby se nespálilo.


Jak grilovat na sporáku

Proměňte svůj sporák v provizorní gril. Použijte litinovou pánev, protože si dobře udržuje teplo, zůstane dlouho horká a dodá masu chutnou kůrčičku. Položte pánev na varnou desku a zahřívejte ji až do velmi horkého stavu, poté teplotu snižte na střední a nechte ji tam po celou dobu vaření. Pokud pánev začne kouřit, je příliš horká. Nejlepších výsledků dosáhnete, když pokrm předem vysušíte papírovou utěrkou a lehce ho potřete olivovým olejem. Nezapomeňte! Pokrm neotáčejte příliš brzy - nechte ho nerušeně opékat nejméně 3–4 minuty, aby se maso uzavřelo a propeklo.