Ingredience: pro 4 osoby
STEAK
- 4x 250g steak
- 1 stroužek česneku
- sýr Parmigiano
PEČENÉ BRAMBORY
- 12 brambor
- 3 stroužky česneku (jemně nakrájený)
- 20 g másla
- 5 snítek rozmarýnu (jemně nasekaný)
- uzená paprika
- 300 ml kuřecího vývaru
SALÁT
- 1 okurka
- 4 rajčata
- 1 červená cibule
- 1 salát
DRESING NA SALÁT
- 1 polévková lžíce hořčice
- šťáva z 1 limetky
- 100 ml olivového oleje
- 3 polévkové lžíce bílého vinného octa
Přípravky
STEAK
- Steak vyndejte z lednice předem, aby měl pokojovou teplotu
- Steak potřeme z obou stran prolisovaným kouskem česneku
- Dobře rozehřejte Plancha gril nebo grilovací pánev a opékejte každou stranu masa 1 minutu
- Maso vyjměte z grilu a na teplém masu rozpusťte plátky másla
STEAK
- Dochuťte solí a pepřem
PEČENÉ BRAMBORY
- Oloupejte a nakrájejte brambory na 4 kusy, poté je omyjte
- Přidejte nadrobno nakrájené stroužky česneku, rozmarýn, uzenou papriku a dochuťte solí a pepřem
- Smíchejte vše v misce
- Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm brambory, dokud nebudou pěkně barevné
- Zalijeme vývarem a necháme přejít varem (už nemícháme)
- Tip: Použijte nepřilnavou pánev
SALÁT
- Okurku, rajčata, salát omyjeme a nakrájíme a červenou cibuli nakrájíme na jemné kroužky
- Vše dejte do misky (už nedávejte do lednice)
DRESING
- Do mísy dejte hořčici, citronovou šťávu a bílý vinný ocet a promíchejte
- Nyní postupně vmíchejte olivový olej
- Dochuťte solí a pepřem
Obloha
- Posypte steak jemnými vločkami sýry parmigiano