Multifunkční parní trouby
VŽDY ŠŤAVNATÉ DÍKY PÁŘE
Parní trouby posunou vaše kulinářské umění na vyšší úroveň. Můžete v nich péct, grilovat a také vařit metodou Sous-Vide. Díky této šetrné tepelné úpravě si suroviny zachovají všechny důležité živiny, nemusíte přidávat sůl ani tuk, a během přípravy dokonce nedochází k váhovému úbytku jako u klasického vaření. Pára vylepší každou surovinu. Pečivo díky ní vykyne o něco výše, pečeně se zlatavou kůrčičkou na povrchu bude uvnitř křehká a šťavnatá a zelenina perfektně křupavá. Dopřejte si pokrmy plné chutí, barev a cenných živin a podávejte i doma jídlo v profesionální kvalitě. Přidejte páru!
9000 SteamPro
- Pečivo, moučníky a koláče
- Maso a drůbež
- Ovoce, zeleninu a ryby
- Sous-vide
8000 SteamBoost
- Pečivo, moučníky a koláče
- Maso a drůbež
- Ovoce, zeleninu a ryby
6000 SteamBake
- Pečivo, moučníky a koláče
Proč zvolit parní troubu?
Parní trouba s přehledem zvládne vše, co umí vaše stávající trouba, ale navíc se pyšní celou řadou dalších benefitů. Zatímco konvenční trouba obklopí pokrm suchým horkým vzduchem, který ho může vysušit, parní trouba do tohoto procesu vpustí páru. Přidaná vlhkost zlepšuje chuť, strukturu i barvu pokrmů a dodá jim křupavost na povrchu a šťavnatost uvnitř.
Parní trouba s technologií Sous-Vide
S našimi troubami SteamPro 9000 s funkcí Sous-Vide dosáhnete výsledků, které vám běžná trouba zkrátka neumožní. Zatavené vakuové sáčky zpomalují oxidaci potravin a uchovávají jejich chuť, zatímco teplota je udržována s přesností na půl stupně. I když vakuové vaření patří mezi pokročilé kulinářské techniky, s našimi troubami si můžete pokrmy připravené ve vakuu dopřát i doma.
Parní trouba s funkcí vaření v páře
Ušetřete svého lososa pošírování a dejte přednost páře. Když připravíte lososa v parní troubě SteamBoost s funkcí Vaření v páře (100%), zůstane díky šetrnému postupu krásně křehký a nevysuší se. Pára pomáhá zachovat přirozenou barvu pokrmů, a svěže oranžový losos tak vypadá stejně dobře, jako chutná.
ZA VŠÍM HLEDEJ VĚDU
Dobré pečení je umění. Dobré pečení je věda. Chcete-li vytvořit mistrovské dílo, přidat páru je stejně důležité jako každý tah vašeho kulinářského štětce. Pouhým stisknutím tlačítka naše multifunkční trouba s funkcí SteamBake přidá do pečení správnou dávku páry. Pečivo bude nadýchanější a kůrčička křupavější.
Tři kroky k lepšímu pečení s funkcí SteamBake
-
1Krok 1
Do vlisu na dně trouby nalijte 100 ml vody.
-
2Krok 2
Zvolte program SteamBake a stiskněte tlačítko SteamBake.
-
3Krok 3
Nechte troubu předehřát 5 minut a poté můžete upéci své mistrovské dílo. Vychutnejte si výsledek.
Recepty pro parní trouby
Pára v kuchyni představuje tajnou zbraň šikovných kuchařů. Připravte působivá jídla podle našich receptů, které vám pomohou lépe poznat všechny možnosti a funkce vaší parní trouby. Díky páře si můžete vychutnat například jarní rolky nebo nadýchané čokoládové dortíky s lahodnou tekutou nádivkou.
Další výhody multifunkčních parních trub AEG
Snadné vaření, pohodlné čištění
Díky využití páry je příprava jídla stejně jednoduchá jako následné čištění trouby. Program pro čištění párou účinně odstraní zbytky jídla. Pyrolytickým čištěním se zase veškeré zbytky jídla promění v jemný popel, který snadno setřete. Soustřeďte se na přípravu skvělých pokrmů a o čištění se postaráme my.
Pečte jako profesionál
Se správným příslušenstvím v parní troubě snadněji vykouzlíte třeba moučník z listového těsta nebo poctivý bochník chleba. Pekařský plech MaxiKlasse s perforovaným dnem zajišťuje při pečení rovnoměrnou distribuci tepla, zatímco jeho prostorný nepřilnavý povrch se skvěle hodí pro pečené pokrmy všech velikostí. Můžete si tak vychutnat třeba nadýchané bagety s křupavou kůrkou.