Získávají rostlinné proteiny převahu? Pokud se podíváme na sociální média a vyhledávání na internetu, určitě ano. Stále více lidí hledá takové zdravé náhrady masa, aby se nemuseli smířit s mdlou chutí nebo nezáživnou texturou.

Dnešní výrobci rostlinných alternativ k masovým produktům se snaží o jejich plnohodnotnou náhradu. Pokud hledáte co nejpřirozenější přístup, všímejte si zajímavých nových způsobů extrakce rostlinných bílkovin. Vezměte si například chlebovník. Je to blízký příbuzný fíkovníků a představuje dokonalou náhradu masa pro lidi, kteří milují pomalu pečené vepřové maso.

SteamPro Oven

Každý pokrm by měl být zážitkem. To byl náš cíl, když jsme vyvíjeli troubu SteamPro. Nabízí tři režimy pečení – teplo, páru a jejich kombinaci. V kombinovaném režimu trouba automaticky přesně vypočítá správný poměr tepla a páry. To znamená, že jídla budou zvenku vždy zlatavá a křupavá a uvnitř jemná a šťavnatá.

Ať už připravujete maso, grilujete hamburgery, pečete chleba, chystáte delikátní dezert nebo využíváte funkci SousVide, kterou jsme přinesli i do mnoha prestižních restaurací po celém světě, trouba SteamPro posune vaše vaření na vyšší úroveň.

Přečtěte si více o parní troubě SteamPro

HOUSKY BAO

Ingredience

1½ čajové lžičky cukru
1 čajová lžička droždí
50 ml mléka
1 polévková lžíce řepkového oleje
1 polévková lžíce octa
200 ml vody
525 g mouky
1 polévková lžíce jedlé sody
2 polévkové lžíce řepkového oleje k potření

Postup

- Droždí smíchejte s cukrem, mlékem, olejem a octem. Přidejte vodu a mouku a míchejte s mixérem GourmetPro asi 7 minut.
- Poté nechte těsto asi 2 hodiny kynout.
- Vykynuté těsto prohněťte na pomoučeném vále.
- Vyválejte, posypte jedlou sodou a znovu prohněťte.
- Těsto vyválejte do válečku a rozdělte na 18 stejných kusů. Z každého kusu vytvarujte kouli.
- Každou kouli opatrně vyválejte na tloušťku asi 5 mm a potřete malým množstvím oleje.
- Jeden list papíru na pečení rozstříhejte na 18 kusů stejné velikosti. Vezměte každý kus těsta, položte na něj pečicí papír a přeložte napůl papírem k sobě, aby vám vznikly placky podobné taco.
- Přepůlené placky vyskládejte do nádoby na parní přípravu vyloženou pečicím papírem a přikryjte utěrkou. Nechte kynout asi  hodinu.
- Vložte do trouby SteamPro, nastavte funkci Vlhká pára přibližně na 8 minut.

PEČENÝ A GLAZOVANÝ (DVAKRÁT VAŘENÝ) CHLEBOVNÍK

Ingredience

chlebovník
výhonky cibule
mrkev

Glazura
1 lžíce najemno nastrouhaného česneku
1  lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
1  lžíce řepkového oleje
2  lžíce sezamového oleje
2  lžíce Goujuang (korejská čili pasta)
2  lžíce tmavého cukru muscovado
2  lžíce sójové omáčky
2  lžíce octa

Postup

- Troubu SteamPro nastavte na funkci Vlhká pára s teplotou 90 °C.
- Do nádoby na parní přípravu dejte kousky očištěného chlebovníku a vařte v páře asi 10 minut.
- V kastrůlku rozpalte při nízké teplotě   řepkový olej oleje a osmahněte na něm česnek a zázvor. - Přidejte zbývající ingredience na glazuru a povařte je 5 minut.
- V troubě SteamPro nastavte  funkci Horkovzdušné pečení a teplotu na 210 °C.
- Nakrájený chlebovník, tepelně upravený párou, potřete glazurou a pečte v troubě asi 15 minut.
- Housky bao naplňte glazovaným chlebovníkem, nakrájenou jarní cibulkou a strouhanou mrkví.

VARNÁ DESKA MAXISENSE PURE

Představte si lesklou tabuli čistého ebenového skla, která je dokonale integrovaná ve vaší pracovní desce. Její varné zóny a ovládací prvky zůstávají neviditelné, dokud je neprobudíte dotykem prstu. Varná deska MaxiSense Pure od AEG, která kombinuje elegantní design s rychlými reakcemi důmyslných funkcí, promění vaši kuchyň na sofistikovanou oázu vaření a vnese do přípravy jídel čirou radost.