Jaké pukance se jedí v roce 2018? Z quinoy, amarantu a čiroku. Jejich zrnka se na zahřáté pánvi nafouknou a puknou. Pufováním se zrna upravují už po celá staletí. Vzpomeňme například přípravu popkornu z kukuřice. Jde o jednu z nejjednodušších metod přípravy pokrmů.
V současnosti se pukance z různých obilovin připravují při vysoké teplotě, tlaku nebo extruzí. Výborně dochutí saláty, jídla s jogurtem nebo pečenou zeleninu. Úprava zrn metodou pufování vyžaduje intenzivní teplo, takže budete potřebovat spotřebič s precizním ovládáním teploty. Indukční varné desky s technologií AEG vám umožní perfektní nastavení teploty, abyste si mohli vychutnávat vždy úžasné výsledky.
VARNÁ DESKA MAXISENSE PURE
Představte si lesklou desku čistého ebenového skla, která je dokonale integrovaná ve vaší pracovní desce. Její varné zóny a ovládací prvky zůstávají neviditelné, dokud je neprobudíte dotykem prstu. Varná deska MaxiSense Pure od AEG kombinuje elegantní design s rychlými reakcemi důmyslných funkcí. Vaši kuchyň promění na sofistikovanou oázu vaření a vnese do přípravy jídel čirou radost.
S ovládáním DirectTouch budou vaše výsledky pokaždé vynikající. Teplotu ohřevu můžete zvyšovat a snižovat posuvným pohybem, případně ihned vypnout. Okamžité reakce varné desky jsou tajnou ingrediencí vždy perfektního výsledku vaření, ať už rádi vaříte cokoli. Vaření na indukci předčí vaše představy. Nezáleží na tom, jaká jídla rádi připravujete. Můžete si být jisti, že s indukcí budou dokonale splňovat vaše představy.
PUKANCE Z AMARANTU A ČERNÉ RÝŽE
Ingredience
2 polévkové lžíce zrnek amarantu
2 polévkové lžíce černé rýže
Postup
- Na varné desce MaxiSense Pure zahřejte na vysokou teplotu pánev na smažení. Potom snižte na střední teplotu.
- Na pánev vysypte vždy jednu polévkovou lžíci amarantu, nebo černé rýže.
- Zrnka nechte popraskat a napufovat, přesypte do misky a pokračujte s další dávkou semínek.
- Směs pufovaných semínek použijte na ozdobení oblíbené polévky, salátu nebo přidejte do snídaňových cereálií.
Pohled Jana Punčocháře
Určitě znáte popcorn, největšího zástupce pufování, který je oblíbený snad na celém světě. Já obecně tuto metodu moc nepoužívám, ale co mohu doporučit, je rýže.
Stačí ji uvařit, usušit a následně usmažit na pánvi nejlépe na indukční desce, která má všude stejnou teplotu, a tudíž se nemusíte bát, že něco bude už spálené a část nedodělaná. Je to velmi dobrá pochoutka k pivu nebo vínu.